Loslaten van spullen, mensen en werk


Ik zit nu in Bali (lucky me!), maar toen ik deze podcast opnam, was ik net weer terug in Nederland na 4 maanden in Berlijn te zijn geweest.

Toen ik terugkwam in mijn lege appartement liet dat mij ook even nadenken. Ik zag namelijk alle spullen die ik had achtergelaten en dus 4 maanden lang niet had gebruikt. 

Ik begon me af te vragen of ik het wel allemaal nodig had. Ik ben daarom door al mijn bezittingen gegaan met de vraag: word ik hier eigenlijk nog wel blij van? 

Bij sommige kledingstukken merkte ik dat ik wel echt moeite had om toe te geven dat het eigenlijk niet meer bij me paste of dat ik er niet meer blij van werd. Puur omdat ik bang was voor de spijt die ik zou hebben als ik het kledingstuk weg zou doen.

Dat is toch eigenlijk heel gek? Waarom zou je ergens aan vasthouden, als het je geen geluk meer brengt? Dit geldt niet alleen voor kleding, maar ook voor dingen als het vasthouden aan mensen of werk wat je eigenlijk niet meer enthousiast maakt.

Als dit onderwerp je aanspreekt, luister dan gezellig naar podcast #154 waarin ik je hierin meeneem terwijl ik ondertussen aan het klooien ben met 2 prullenbakken 😀 

Nu ben ik benieuwd: zijn er dingen waar jij aan vasthoudt waarvan je eigenlijk wel weet dat je er niet meer zo enthousiast van wordt als eerst? Laat het mij vooral weten via een berichtje op Instagram!

Veel liefs,

Evelien

P.S.: Benieuwd hoe ik je verder kan helpen? 3 Ideeën:

  1. 👩‍💻 Volg de gratis Masterclass ‘HSP & Perfectionisme’
  2. 📖 Lees het boek ‘Goed Genoeg – 50 tips om je perfectionisme los te laten’
  3. ⭐ Doe mee aan Goed Genoeg, hét online programma voor perfectionisten die relaxter & gelukkiger willen worden

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *