Vraag je je vaak af waarom je zo moe bent?


Als jij je vaak afvraagt waarom je zo moe bent of het gevoel hebt dat je geen tijd hebt om uit te rusten, dan is deze video voor jou!


Ok, ik heb een vraag aan jou. Probeer hier echt even goed over na te denken.

Wat is jouw reactie wanneer je erg vermoeid bent? Wat denk je dan over jezelf? En wat doe je vervolgens?

Misschien denk je wel: uhh, ja logisch, als ik moe ben, rust ik uit. No problemo! Daar heb ik ook verder niet zoveel gedachten bij. Heel erg mooi als dat zo is.

Maar wat ik supervaak zie gebeuren, is dat mensen een enorm oordeel hebben op moe zijn, vooral als ze het idee hebben dat het nergens op slaat. Zoiets als ‘het is prima om uit te rusten, maar dat is alleen ok als ik daarvoor heel hard gewerkt heb.’ Alsof uitrusten iets is wat je moet verdienen. En vermoeid zijn alleen maar vervelend en onhandig is.

Zelf zag ik dit jarenlang ook absoluut zo. Toen ik net begon met werken, was ik vaak super uitgeput na een werkdag of werkweek. En ik had snel genoeg door dat ik dan moest uitrusten. Ik kon voor mezelf goed bedenken “Ok, ik heb een zware week achter de rug, nu moet ik gewoon even bijtanken.” Maar waar ik absoluut NIET mee om kon gaan, was wanneer ik moe was en ik er eigenlijk geen verklaring voor kon bedenken. Bijvoorbeeld wanneer ik al een dag niks gedaan had en nog steeds moe was. Dat verweet ik mezelf enorm, ik vond mezelf een gigantische loser.

Misschien herken jij dat soort gedachtes ook wel. “Waar ben je nóu weer moe van? Jesus Christ, je kunt ook echt niks hebben he? My god, was je maar gewoon net zoals alle andere mensen. Je bent echt zwak dat je dit niet gewoon aankunt allemaal.”

Ga de komende dagen eens na of je dit patroon bij jezelf herkent.

Het begint er al mee dat je wanneer je moe bent, meteen in de analysestand schiet. “Waarom ben ik moe? Heb ik zoveel gedaan dan?” En natuurlijk is het goed om erover na te denken wat er in je leven voor zorgt dat je je vermoeid voelt, maar wanneer je merkt dat er een oordeel aan vast hangt (“Ik mag alleen moe zijn als ik hard gewerkt heb”), probeer dan de analyse wat los te laten.

En rust gewoon uit, ongeacht of je net 60 uur gewerkt hebt of drie weken niks gedaan hebt.

Want je hoeft rust nooit te verdienen, die mag je altijd nemen.

Heel veel succes hiermee!

Liefs,

Evelien

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *