3 tips die je vandaag nog kunt toepassen voor een relaxter leven


Ja hoor, het is weer maandag. Zin om met deze week te beginnen? Of kijk je nogal op tegen weer een week vol stress en drukte?

Vandaag geef ik je 3 tips waarmee je zelf aan de slag kunt om je leven een stuk relaxter te laten verlopen. Welke kleine stap kun jij vandaag al zetten op weg naar meer geluk en minder stress door perfectionisme?

  • Hoeveel tijd heb jij voor jezelf nodig? En hoeveel tijd blijft er onder aan de streep voor jou alleen over? Wat mij helpt, is ‘me-time’ echt in mijn agenda plannen. Een aantal avonden in de week en minimaal één dagdeel van het weekend plan ik helemaal niks. Komt er toch een leuke of belangrijke afspraak voorbij: prima, maar dan zeg ik een andere afspraak af. Een paar jaar geleden vond ik dat nog erg lastig, maar omdat ik merk dat vrijwel iedereen in mijn omgeving heel begripvol reageert wanneer ik uitleg dat ik echt tijd nodig heb om uit te rusten, kost het me inmiddels veel minder moeite. Vind je het lastig je grenzen aan te geven? Ik geef regelmatig de gratis online workshop ” ’s Avonds met energie naar huis door overdag je grenzen aan te geven”. Geef je hier op als je een mailtje wilt ontvangen wanneer de volgende workshop plaatsvindt.

 

  • Afgezaagd maar waar: mediteren helpt. Het beste nieuws, is dat 5 minuten mediteren al een wereld van verschil kan maken wanneer je je wat gejaagd voelt. Mijn beste tip hiervoor (die ik dan ook te pas en te onpas deel) is de gratis app Insight Timer met duizenden meditaties van over de hele wereld en in alle thema’s en lengtes. In mijn eerdere blog vind je een korte uitleg over hoe mediteren en mindfulness je leven in wat kalmer vaarwater kan brengen. Ik heb ook een fijne 3-minuten check-in meditatie gemaakt, die je direct kunt downloaden.

 

  • Vraag jezelf tijdens de dingen die je doet eens af: “Moet ik dit nu echt doen?” Sta stil bij elk woord van deze vraag bij de keuzes die je maakt. Waarom MOET dit dan? En waarom moet IK dit doen? Moet dit echt NU? Doe eens gek, doe eens iets níet waarvan je altijd dacht dat het wel moest. Binnen 24 uur reageren op een mailtje van je collega bijvoorbeeld. Of op bezoek gaan bij je oma op zaterdagochtend. Het zal je verbazen hoeveel minder er móet dan je zelf denkt. Vaak zijn het vooral onze eigen gedachten, de kritische stem in onze hoofd, die het ons zo moeilijk maken.

Veel succes en wees een beetje lief voor jezelf!

Evelien

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *