Overprikkeld in gezelschap – zo geef je jezelf toestemming om je terug te trekken


Via een Instagram DM kreeg ik de volgende vraag binnen: wat nou als je hoogsensitief bent en daardoor veel tijd voor jezelf nodig hebt, maar in een gezelschap bent. Hoe kan je dan je grenzen aangeven en toch een momentje nemen voor jezelf? 

Zelf heb ik me er ook voor een lange tijd maar doorheen geslagen op die momenten, waardoor ik vaak uitgeput en chagrijnig thuis kwam. Nu is dat gelukkig veranderd en daarom deel ik graag mijn verhaal met jou.

In aflevering #156 van de Perfectionismepodcast vertel ik over een moment waarop ik eindelijk een keer mijn grenzen durfde aan te geven en mezelf terugtrok. Ook geef ik tips over hoe je dit kunt aanpassen als je het moeilijk vindt naar jezelf te luisteren in dit soort situaties.

Ik ben heel benieuwd wat jij uit deze podcast haalt. Laat het me vooral weten via een reactie op deze mail, zou ik leuk vinden!

Liefs,

Evelien

P.S.: 3 Tips om je perfectionisme los te laten:

  1. 👩‍💻 Volg de gratis Masterclass ‘HSP & Perfectionisme’
  2. 📖 Lees het boek ‘Goed Genoeg – 50 tips om je perfectionisme los te laten’
  3. ⭐ Doe mee aan Goed Genoeg, hét online programma voor perfectionisten die relaxter & gelukkiger willen worden

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *