Over mij


Nooit meer bang om niet goed genoeg te zijn

 

Mijn naam is Evelien Bijl en ik ben De Perfectionismecoach.

Mijn doel is dat jij een beetje liever voor jezelf wordt. Want als je heel eerlijk bent, weet je zelf ook wel dat altijd maar streng voor jezelf zijn je ontzettend verlamt en verkrampt. En dat helpt je totaal niet om je leven te leiden precies zoals jij dat wilt…

Kun je je voorstellen wat een rust het zou geven als je niet meer zo’n last had van de angst om niet goed genoeg te zijn? Uit mijn eigen ervaring kan ik vertellen dat het zo’n MEGA verschil maakt wanneer je je perfectionisme los kunt laten.

Ik help je hierbij in mijn gratis online training ‘In 6 stappen meer rust & energie door minder perfectionisme’ en in mijn online programma Goed Genoeg.

Waarom doe ik dit?

Ik weet nog dat ik na mijn studie psychologie aan het werkende leven begon. Holy shit, wat vond ik dat heftig! Ik deed een management traineeship bij een groot bedrijf en ik stikte bijna van de angst dat ik het allemaal niet goed genoeg zou doen. Ik was continu gestrest en geloofde niet dat dit ooit echt ’over zou gaan’, ik voelde me ongeschikt voor de echte, harde wereld.

Uiteindelijk heb ik, dankzij zelfontwikkeling, heel goed geleerd om te gaan met mijn gevoeligheid, al mijn onzekerheden en angsten. Wat een bevrijding! Een paar jaar heb ik hier heerlijk van genoten. Tot het ging knagen, omdat ik voelde: “Ik heb meer te geven, meer te bereiken dan deze kantoorbaan.”

Ik wilde zó graag anderen helpen en inspireren om meer zichzelf te worden. Want dat was precies hetgene wat ik inmiddels had geleerd. Relaxter zijn. Gelukkiger.

En dat is me gelukt: inmiddels heb ik een goedlopend bedrijf waarin hoogopgeleide vrouwen mij weten te vinden als dé coach op het gebied van perfectionisme. Ik knijp mezelf nog regelmatig in mijn arm: mag ik dít echt doen als mijn werk? Hier ben ik zo ongelooflijk dankbaar voor!

(Sidenote: Misschien moet je nu een beetje kotsen want het woord ‘dankbaarheid’ wordt natuurlijk te pas en te onpas rondgestrooid door fitgirls op Instagram. Die zich volgens mij helemaal niet zo ‘blessed’ voelen, maar vooral gewoon honger hebben. Maar ik méén het: ik ben fucking dankbaar want ik vind alles wat ik doe gewoon helemaal de shit. Dus.)

Wat ik terug krijg van klanten, is dat vooral mijn luchtige, vrolijke stijl ze erg aanspreekt. Het leven kan soms al zwaar genoeg voelen, dus ik vind het super belangrijk dat het allemaal een beetje leuk & humoristisch blijft. Je zult van mij dan ook niet snel het gevoel krijgen dat je dingen ‘moet’ of dat je dingen verkeerd doet.

O ja! En ik wil ZEKER niet zeggen dat ik nu nooit meer onzeker of angstig ben. Hell fucking no, ook ik word nog weleens wakker vol gedachten over wat ik allemaal moet en met zo’n onrustig, gejaagd gevoel van ‘gaat het allemaal wel lukken?’. Gelukkig weet ik inmiddels precies wat ik dan moet doen, namelijk niet ertegen vechten maar het juist volledig toelaten. En tegelijkertijd laat ik dit me er niet van weerhouden om de wereld te veroveren 🙂

De oplossing voor perfectionisme is niet de strijd aangaan met jezelf, maar juist ook al je ‘minder mooie eigenschappen’ volledig accepteren (ja dus OOK je perfectionisme/controledrang!).

Denk daar maar eens over na!

Verder ben ik geboren in 1987, woon ik in Leiden met mijn vriend en hou ik van dino’s. O ja, en 95% van de tijd breng ik in mijn badjas door (over mijn kleding heen), want ik ben nou eenmaal een koukleum. Super glamorous dus!

(Op de foto hieronder had ik net even gehuild omdat er iets niet ging zoals ik het wilde:)

 

Allright, terug naar jou: Herken je dingen in mijn verhaal of in de verhalen van mijn cliënten? En ben je eigenlijk behoorlijk klaar met je perfectionisme? Als je wilt, kun je dan mijn gratis eBook downloaden waarin ik mijn beste tips met je deel om je grenzen beter aan te leren geven.

Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

Veel liefs,

Evelien

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren