Over mij


Nooit meer bang om niet goed genoeg te zijn

 

Mijn naam is Evelien Bijl en ik coach perfectionistische, hoogopgeleide vrouwen. (Mannen zijn ook welkom, maar tot nu toe weten vooral vrouwen me te vinden). Mijn doel is dat jij een beetje liever voor jezelf wordt. Want als je heel eerlijk bent, weet je zelf ook wel dat altijd maar streng voor jezelf zijn je ontzettend verlamt en verkrampt. En dat helpt je totaal niet om je leven te leiden precies zoals jij dat wilt…

Kun je je voorstellen wat een rust het zou geven als je niet meer zo’n last had van de angst om niet goed genoeg te zijn? Uit mijn eigen ervaring kan ik vertellen dat het zo’n MEGA verschil maakt wanneer je je perfectionisme los kunt laten.

Maar voor ik je iets meer over mijn eigen verhaal vertel, laat ik eerst graag mijn cliënten aan het woord:

(Klik op de links hieronder voor het volledige verhaal)

Michelle: Ik heb elk gesprek uitdagingen met Evelien afgesproken om aan te werken de komende periode en dit hielp me heel erg om over bepaalde blokkades/angsten heen te komen.

Janneke: Het coachtraject heeft mij geholpen de dingen waar ik tegenaan liep in een ander perspectief te zien, na elk gesprek kon ik weer vooruit met concrete handvatten om die dingen aan te pakken.

Stephanie: Het traject heeft op een positieve manier bijgedragen aan mijn eigenwaarde.

Hier vind je een verzameling van nog meer quotes over mijn coachingsstijl.

Ik durf mezelf inmiddels wel een expert te noemen op het gebied van het loslaten van perfectionisme en het leiden van je droomleven. Zo heb ik onder andere:

  • Twee megatoffe Dream Big Dinners georganiseerd: avonden waarop ik in samenwerkingmet Leidse Praatjes meer dan 30 vrouwen inspireerde om  oor hun droom te gaan
  • Vrouwen op weg naar meer balans, plezier & voldoening gecoacht in het V.I.P.-coachtraject. Het resultaat: de deelnemers geven zichzelf gemiddeld 1,8 punt hoger (op een 10-puntsschaal) op een vragenlijst over in hoeverre zij helemaal zichzelf kunnen zijn & het leven leiden dat bij ze past
  • Meer dan 250 mensen geïnspireerd in twee online Fuck it!-challenges
  • Mijn eigen methode ontwikkeld voor het loslaten van je perfectionisme en het vinden van het leven dat helemaal bij je past: Droomschool

Maar ik heb me zéker niet altijd zo zelfverzekerd gevoeld.

Ik weet nog dat ik na mijn studie psychologie aan het werkende leven begon. Holy shit, wat vond ik dat heftig! Ik deed een management traineeship bij een groot bedrijf en ik stikte bijna van de angst dat ik het allemaal niet goed genoeg zou doen. Ik was continu gestrest en geloofde niet dat dit ooit echt ’over zou gaan’, ik voelde me ongeschikt voor de echte, harde wereld.

Uiteindelijk heb ik, mede dankzij coaching, heel goed geleerd om te gaan met mijn gevoeligheid, al mijn onzekerheden en angsten. Wat een bevrijding! Een paar jaar heb ik hier heerlijk van genoten. Tot het ging knagen, omdat ik voelde: “Ik heb meer te geven, meer te bereiken dan deze kantoorbaan.”

Ik wilde zó graag anderen helpen en inspireren om meer zichzelf te worden. Want dat was precies hetgene wat ik inmiddels had geleerd. Relaxter zijn. Gelukkiger.

En dat is me gelukt: inmiddels heb ik een goedlopend coachbedrijf waarin hoogopgeleide vrouwen mij weten te vinden als dé coach op het gebied van perfectionisme. Ik knijp mezelf nog regelmatig in mijn arm: mag ik dít echt doen als mijn werk? Hier ben ik zo ongelooflijk dankbaar voor!

(Sidenote: Misschien moet je nu een beetje kotsen want het woord ‘dankbaarheid’ wordt natuurlijk te pas en te onpas rondgestrooid door fitgirls op Instagram. Die zich volgens mij helemaal niet zo ‘blessed’ voelen, maar vooral gewoon honger hebben. Maar ik méén het: ik ben fucking dankbaar want én coachen én ondernemen vind ik gewoon helemaal de shit. Dus.)

Wat ik terug krijg van klanten, is dat vooral mijn luchtige, vrolijke stijl van coachen ze erg aanspreekt. Het leven kan soms al zwaar genoeg voelen, dus ik vind het super belangrijk dat het allemaal een beetje leuk & humoristisch blijft. Je zult van mij dan ook niet snel het gevoel krijgen dat je dingen ‘moet’ of dat je dingen verkeerd doet. Ik ben hier helemaal voor jou, zonder oordeel over jouw tempo of jouw precieze pad.

O ja! En ik wil ZEKER niet zeggen dat ik nu nooit meer onzeker of angstig ben. Hell fucking no, nog meerdere keren per week word ik wakker vol gedachten over wat ik allemaal moet en met zo’n onrustig, gejaagd gevoel van ‘gaat het allemaal wel lukken?’. Gelukkig weet ik inmiddels precies wat ik dan moet doen, namelijk niet ertegen vechten maar het juist volledig toelaten. En tegelijkertijd laat ik dit me er niet van weerhouden om de wereld te veroveren 🙂

De oplossing voor perfectionisme is niet de strijd aangaan met jezelf, maar juist ook al je ‘minder mooie eigenschappen’ volledig accepteren (ja dus OOK je perfectionisme/controledrang!).

Denk daar maar eens over na!

Verder ben ik geboren in 1987, woon ik in Leiden met mijn vriend en hou ik van dino’s..

Allright, terug naar jou: Herken je dingen in mijn verhaal of in de verhalen van mijn cliënten? En ben je eigenlijk behoorlijk klaar met je perfectionisme? Neem dan contact met me op voor een gratis coachgesprek van 30 minuten. Dit doen we via Skype (of via FaceTime of telefonisch, wat voor jou werkt). Zo help ik je meteen op weg en kunnen we ontdekken of er een goede match is.

Aan het eind van het gesprek verkennen we samen hoe een vervolg (in de vorm van een coachtraject) eruit kan zien. Daarna kun je het gesprek rustig laten bezinken en een beslissing nemen. Besluit je een coachtraject bij me te volgen: hartstikke leuk! Zo nee: no hard feelings whatsoever! Schroom dus zeker niet om een gesprek aan te vragen, ook als je:

  • nog niet zeker weet of dit het juiste moment voor een coachtraject is
  • je überhaupt afvraagt of coaching wel echt voor je gaat werken

Ik zou zeggen: Fuck it! Boek gewoon lekker dat gesprek en we onderzoeken het samen! Ik kijk ernaar uit je te spreken!

Veel liefs,

Evelien

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren