Onderhandelen voor perfectionisten – met Daniel Fortuyn


Heb jij zo’n vriend of vriendin in je omgeving die altijd de beste deals lijkt te scoren? Iemand voor wie dit een piece of cake lijkt, terwijl jij al zweetoksels krijgt bij het *idee* dat je ergens over moet onderhandelen ??

Daniel is zo’n vriend van mij. We zaten laatst gezellig samen koffie te drinken toen het onderwerp ‘onderhandelen‘ ter sprake kwam.

Hij had vet veel goede tips, dus ik dacht: ik zet mijn recorder gewoon aan, we zien wel wat we hiermee doen.

En ik vond zelf dat we een mooi team vormden, want ik kon de praktische tips aanvullen met mijn kennis (en ervaring) over wat er in het hoofd van een perfectionist gebeurt wanneer je ‘moet’ gaan onderhandelen. Zowel over geld als over tijd.

Misschien heb jij je deze dingen ook weleens afgevraagd:

Wat zal mijn toekomstige leidinggevende van me denken als ik nu om een hoger salaris vraag?”

Ik mag toch blij zijn dat ik überhaupt een baan aangeboden krijg, dan kan ik toch maar beter niet proberen te onderhandelen?”

“Is het niet genant om om korting te vragen?”

“Vindt mijn vriendin mij niet lastig als ik een ander voorstel doe voor onze afspraak (bv andere datum of tijd dan zij voorstelt)?”

“Ik moet direct aan de slag wanneer mijn collega me vraagt om iets te doen, zelfs als ik druk ben, ik voel daar geen onderhandelruimte.”

In deze podcast nemen we je mee in hoe je kunt beginnen met onderhandelen. Oók als je dat nu eigenlijk heel spannend vindt.

Veel luisterplezier en laat zeker even weten wat je ervan vond op mijn Instagrampagina.

Liefs,

Evelien

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *