Mail van een klant ?


Heel bijzonder: laatst kreeg ik een mailtje in mijn inbox van Ilse (24 jaar en grafisch vormgever). Ze was zo blij dat ze mee had gedaan aan Goed Genoeg, dat ze zelfs haar zus enthousiast had gemaakt voor dit programma.

Ik vroeg haar of ze misschien haar ervaringen op de mail wilde zetten, omdat ik denk dat wat aan haar ervaringen kunt hebben. En natuurlijk zodat je kunt kijken of jij ook geholpen zou zijn met Goed Genoeg 🙂

Dit zijn Ilse’s woorden:

Voordat ik begon aan Goed Genoeg was ik altijd druk, ik kon geen nee zeggen en ik gunde mezelf geen rust. Wat resulteerde in bijna iedere week wel een keer een huilbui omdat ik zo overprikkeld was en het voor me gevoel allemaal niet lukte.

Was ik dan zo vreemd dat ik het allemaal niet aankon, en anderen om mij heen wel? Daarnaast werd ik iedere keer weer boos op mezelf dat het me niet lukte wat kilo’s kwijt te raken en ik was best wel onzeker.

En nee, niet zo erg dat ik héél onzeker was. Waar het hem vooral in zat (en ook nog steeds wel zit, want het gaat met vallen en opstaan) is dat ik altijd bang was om iets fout te doen.

Door Goed Genoeg heb ik geleerd dat wanneer je iets niet helemaal doet zoals het zou moeten en iemand daar wat van zegt, dat dat niet over mij als persoon gaat, maar over mijn vaardigheden.

Dat verschil is zo groot! Hierdoor ben ik me ook veel meer bewust dat ik op de wereld ben om dingen te leren. De druk om te moeten presteren ligt hierdoor ook een stuk lager en ik durf veel sneller hulp te vragen. Oftewel: ik ben liever voor mezelf en weet dat ik niet alles alleen hoef te doen.

Ik ben ook op andere manieren liever voor mezelf geworden. Ik ben niet meer zo met gezond eten bezig en de weegschaal heb ik opzij gezet. Ik probeer gewoon goed voor mezelf te zorgen. Af en toe een vette hap of een chipje kan best.

Ik ga op tijd naar bed, wat er ook voor zorgt dat ik overdag veel meer uitgerust ben. Als ik me had voorgenomen ’s avonds na mijn werk nog even voor mezelf te werken op mijn laptop en ik merk dat ik bij thuiskomst heel erg moe ben, ga ik gewoon lekker een avondje op de bank liggen en schuif mijn werk op naar een ander tijdstip.

Wat ook helpt, is tijd voor mezelf inplannen, hoewel dit er af en toe ook nog bij inschiet. Maar, een voorbeeld: De week na mijn eerste les van Goed Genoeg zou ik op woensdagavond een avondje op de bank hangen met mijn vriend. Ik wist dat ik donderdagavond aan de slag zou gaan, dus kon best woensdagavond op de bank. En echt, ik heb in een jaar tijd niet zo genoten van die ene avond op de bank. Ik voelde geen moment wat ik nog allemaal moest doen die dag erna. Ik had het goed gepland dus kon er ook echt van genieten.

Nu ik dit aan het typen ben, besef ik me dat ik misschien na week 1 nog één keer een huilbui gehad heb, maar verder geen een keer meer. Ik heb zoveel meer rust in mezelf. Ik heb zelfs nee gezegd toen de moeder van een vriendin van mij vroeg of ik haar wilde helpen met het maken van een poster. Ik was een mail terug aan het typen met: leuk! heb je zelf ideeën hoe het het voor je ziet …
Tot ik begon te lezen en dacht: “Heb ik hier wel echt zin in?” Nee. Alles weggehaald en gezegd dat ik het best wel druk heb en het helaas niet ging lukken. En guess what?! Ik kreeg terug: ‘Geen probleem!’ Jeetje, wat lucht dat op! De eerste succesvolle nee ben ik gepasseerd, op naar de volgende!

Nou het is een iets langer stukje dan kort stukje geworden, maar ik ben echt fucking blij dat ik deze handvatten heb gekregen (en wel van jou, een heeeel fijn persoon met een erg rustgevende uitstraling en stem)!

DANK DANK DANK! Ik vind het dan ook super fijn dat ik de lessen helemaal kan toepassen zoals ik dat zelf fijn vind en op mijn eigen manier. Ik heb nog één les te gaan en nog vele ‘vallen en opstaan’ momenten, maar ik ben zeker op de goede weg naar een relaxter leven vol genietmomentjes!

Heel veel liefs,
Ilse”

Dat is toch megalief? Ik gloeide helemaal van trots toen ik dit las. Wat een mooie stappen heeft Ilse gezet de afgelopen maanden!

Nu ben ik benieuwd naar jou: is er iets wat je herkent in Ilse’s verhaal? Let me know!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *