Hoe vind ik mijn passie? Ik weet niet wat ik wil…


‘Ik twijfel al zo lang over mijn werk. Ik weet gewoon echt niet wat ik wil.’

Hoor jij jezelf dit weleens zeggen?

En ben je bang dat als je bij die vraag stilstaat er geen antwoorden komen? Of dat er onmogelijke dromen naar boven komen waar je niks mee kunt?

Ik weet dat het vinden van je passie groots, spannend en ingewikkeld kan voelen. Maar ik weet ook dat het niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. In deze podcast leg ik je uit waarom.

Ben jij nieuwsgierig? Luister de podcastaflevering hier:

Ik zie vaak dat mensen blijven hangen in dat ze niet weten wat ze willen. Dat ze al veel hebben uitgeprobeerd, maar niks ‘het’ was. Ze zijn teleurgesteld en gooien de handdoek in de ring.

Een klassieke valkuil, waarin je je slachtoffer maakt van het ‘niet-weten’.

  • Mijn eerste tip is dan ook: zeg niet ‘ik weet niet wat ik wil’, maar zeg ‘ik ben aan het onderzoeken wat ik wil, en elke dag wordt het me een klein beetje duidelijker.’

Hoe zou het voelen als je dat tegen jezelf zou zeggen? Hoe groot acht je dan de kans dat er ruimte en kansen ontstaan om te gaan voelen wat je wél wilt?

Kom uit die slachtofferrol, neem verantwoordelijkheid en ga op ontdekkingsreis.

  • Mijn tweede tip is: focus op wat je wél weet. Ook door te kijken naar wat je niet wilt, kom je erachter wat je wél wilt.

Zo heb ik nooit de ambitie gehad om directeur te worden, altijd ‘aan’ te staan en geleefd te worden. Daarmee ontdekte ik wat ik wél belangrijk vond: meer vrije tijd en een scheiding tussen werk en privé.

  • Tot slot mijn derde tip: vraag jezelf af in hoeverre jij het leven leidt dat jij belangrijk vindt. Waar sta jij, op een schaal van 1 tot 10, in trouw zijn aan jezelf? En hoe zou je het willen?

Het zoeken naar je passie kan heel groot voelen. Je passie vinden zit ‘m echter in de kleine dingen. Vraag jezelf steeds weer af wat jij NU heel graag zou willen.

Grote kans dat dat kleine dingen zijn die niks met werk te maken hebben. Misschien wil je rust nemen. Of iets creatiefs doen. Probeer jezelf niet steeds af te vragen of je er geld mee kunt verdienen.

Je maakt het kompas van intuïtie hiermee steeds sterker en komt dichter bij het leven zoals jij dat wilt leiden.

Door rust en ruimte en het voelen van de kleine vonkjes, vormt je pad zich vanzelf.

Hoe vaker je naar jezelf luistert en hoe meer je actie onderneemt vanuit wat jij echt wilt, hoe duidelijker wordt wat de grote dingen zijn waar jij blij van wordt.

Ik geef je één laatste uitdaging mee: schrijf vandaag vijf dingen op die je zou willen doen omdat je ze fijn vindt. Kies één ding uit en ga dat vandaag doen.

Ik ben benieuwd hoe jij jouw vonkjes gaat ervaren en wat ze jou opleveren.

Laat het me weten via een DM op Instagram. Je kunt me vinden via @evelien_bijl.

Liefs,

Evelien

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *