Boekentips


Ik krijg vaak de vraag wat mijn favoriete boeken zijn voor perfectionisten, dus leek het me handig om hier een pagina voor aan te maken.

Voel me wel een beetje Oprah Winfrey nu hoor! 😉 (Gelukkig is het altijd mijn droom geweest om Oprah te zijn, dus dat komt goed uit)

Playing Big

Het nummer 1 boek dat mijn leven veranderd heeft. Dit leert je om stappen te durven zetten, óók als je het spannend vindt. Heeft er bij mij mede voor gezorgd dat ik ben begonnen met het opzetten van mijn eigen bedrijf.

Anxious Kids, Anxious Parents

Boek geschreven door 2 psychologen met hele duidelijke stappen om minder last te krijgen van angst. Ook tof om te lezen als je geen kinderen hebt. De belangrijkste les die ik hieruit leerde, was hoe ik juist door mijn angst uit de weg te gaan, het alleen maar erger maakte. Luister hier naar de podcast die ik opnam over dit boek.

Leven zonder stress

Superfijn, toegankelijk boekje waarin heel helder een paar fijne principes worden uitgelegd van een relaxter leven. Ik was te gast in Patrick’s podcast en heb hem ook geinterviewd over dit onderwerp, dus houd mijn podcast in de gaten!

The Artist’s Way

Gaat niet zozeer over perfectionisme, maar heeft wel veel voor me betekend. Door dit boek leerde ik om weer creatief bezig te zijn en dat maakt me stiekem heel gelukkig. Luister hier naar de podcast die ik opnam over dit boek.

Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen

Dit boek is echt een aanrader voor iedereen die kinderen heeft of erover denkt om ooit aan kinderen te beginnen. Maar zelfs als je geen kinderen zult krijgen, levert dit je megaveel zelfinzicht op. Het drukte mij mooi met mijn neus op de feiten over hoe ik in elkaar zit en hoe ik een liefdevollere partner kan zijn zónder mezelf te verliezen. Lezen!

Groots & meeslepend leven, een ode aan de dagelijkse sleur

I LOVE Lou Niestadt! Zij is mijn grootste inspiratiebron als het gaat om het leiden van een simpel leven vol voldoening. Of, zoals ze zelf zo mooi zegt: een leven op blote voeten. Het bijzondere aan dit boek is dat ze het volledig zelf geïllustreerd & met de hand geschreven heeft. Waardoor je ook soms kleine foutjes ziet, waar ze zelf hilarische teksten bij zet. Het ultieme voorbeeld van dat iets niet perfect hoeft te zijn om toch heel erg te inspireren!  

Heb je mijn gratis eBook al gedownload?

Hierin vertel ik je hoe ik erachter kwam dat ik beter moest worden in het aangeven van mijn grenzen. En welke stappen je kunt nemen om dit makkelijker te doen. Want veel perfectionisten worstelen hier ontzettend mee!

Klik hier om het eBook gratis aan te vragen.

* Goed om te weten: de linkjes naar Bol.com-boeken zijn affiliatelinks. Dat betekent dat ik een klein deel van het aankoopbedrag ontvang (jij betaalt niet meer hierdoor). Hiermee maak je het mogelijk dat ik gratis content blijf maken, zoals het opnemen van mijn wekelijkse podcast, dus alvast bedankt voor je support!