Bestsellerauteur Jeroen Windmeijer over het uitschakelen van je innerlijke criticus


Ik herinner me dat ik in de tuin van mijn kantoor zat te lunchen en ineens kwam er een man met een flinke bos krullen zich aan me voorstellen. ‘Hoi, ik ben Jeroen, ben jij hier nieuw?’ 

Ik had even een ‘starstruck’ momentje, want ik kende zijn naam goed: Jeroen Windmeijer is een bestsellerauteur van verschillende historische thrillers. Ik had zelfs al eens een boek van hem gelezen (hij werd wel de Nederlandse Dan Brown genoemd, dus dat trok mijn aandacht). En nu stond ‘ie voor me.

We dronken een paar keer gezellig thee samen en dan hadden we het over ons werk. We kwamen erachter dat er in het schrijfproces veel momenten zitten waarop perfectionisme de overhand kan nemen. Zo kwamen we op het idee om samen een podcast op te nemen.   

Misschien is jouw ambitie niet om een boek te schrijven, maar als je in je werk weleens iets moet maken (denk aan een presentatie, een projectvoorstel of een ander plan), dan is deze aflevering echt de moeite waard!

  • Hoe schrijf je bijvoorbeeld een eerste versie van iets zonder alles kritisch na te lezen? 
  • Hoe ga je om met de momenten dat je achteraf fouten ontdekt in hetgene wat je gemaakt hebt, terwijl je het 100x gecheckt hebt en zonder dat je er nog iets aan kunt veranderen? 

Jeroen heeft hier supermooie en nuchtere tips voor!

In aflevering #162 van de Perfectionismepodcast kun je ons gesprek beluisteren. 

Ik wens je veel luisterplezier! En ken je iemand die al langer twijfelt om iets te gaan maken of die bang is om fouten te maken: stuur deze aflevering gerust door!

Veel liefs,

Evelien

P.S.: Doe mee aan de laatste ronde van Goed Genoeg, hét online programma voor perfectionisten die relaxter & gelukkiger willen worden.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *