#Awkward: over mijn grenzen heengaan als coach


Hey you,

Ik hik hier al een tijdje tegenaan, maar ik vind het belangrijk om heel eerlijk tegen je te zijn.

Zoals je misschien weet, ben ik sinds een halfjaar fulltime aan de slag als coach van hoogopgeleide perfectionisten. En dat vind ik fantastisch.

Maar in mijn enthousiasme ben ik dat halfjaar vooral veel aan het knallen geweest. En vergeten om vakantie te nemen.

Een nieuwe situatie vraagt om een nieuwe balans. Waar ik in loondienst mijn ideale balans helemaal gevonden had, merk ik nu dat ik dat in mijn onderneming weer opnieuw moet leren.

Vroeger voelde ik me bij dit soort situaties echt fucking awkward. Ik was tenslotte de coach die anderen hielp om de juiste balans te vinden, hoe kon ik dan zélf zo uit balans raken?

Gelukkig heb ik inmiddels geleerd dat ik als mens ook gewoon af en toe eens over mijn grenzen kan gaan. Dat  dat misschien een beetje ongemakkelijk is, maar ook heel normaal. En dat ik vooral niet te hard moet oordelen over mezelf. En dat is precies hetgene wat ik jou ook graag mee wil geven.

In de video neem ik je mee in hoe dat een aantal jaar terug dan afliep (voorproefje: huilend in bed) en hoe ik dat nu oplos. 

Ook deel ik twee stappen met je die je kunt zetten om een nieuwe balans te vinden en even extra lief voor jezelf te zijn.

Heb je de stappen ontdekt? 

  1. Alle niet-cruciale afspraken afzeggen en je agenda op die manier zoveel mogelijk ‘schoonvegen’.
  2. Kijken hoe je de tijd die je hebt gecreëerd zo goed mogelijk kunt invullen. (hint: door rust te nemen in plaats van nóg harder te gaan werken).

Ik weet dat het niet makkelijk is, maar het is wel ontzettend effectief! Zorg goed voor jezelf, je bent echt geen loser als het je even niet lukt om de balans te vinden (zeg ik ook tegen mezelf, hahaha).

Als je de video hebt bekeken, vind ik het tof om van je te horen:

  • Hoe ga jij deze stappen toepassen?
  • Op welke terreinen moet jij echt nog werken aan een goede balans? (werk/privé/relatie)

Veel succes!

Liefs, Evelien

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *