5 Instant stress-relievers voor perfectionisten


Ik stond vanochtend onder de douche te bedenken hoe fucking chill het is dat ik nu zo goed weet wat ik kan doen als ik me gestrest voel. Ik was namelijk weer een beetje onrustig wakker geworden, maar ik deed 2 dingen die voor een instant shift zorgden.

Waardoor ik dus super relaxed onder de douche stond, dankbaar dat ik deze tools heb gevonden. Daarom heb ik onderstaande podcast voor je opgenomen 🙂

Maar eerst een vraag aan jou:

Wat is voor jou het meest stressvolle moment van de dag?

Voor mij zijn het dus meestal de ochtenden, ik word dan wakker met een scala aan gedachten over alles wat er moet gebeuren. Mijn kritische rechter – die negatieve stem die jij vast ook weleens hoort – doet goed zijn best me ervan te overtuigen dat ik niet goed genoeg ben, met stress & onzekerheid tot gevolg.

Maar voor jou kan het misschien juist het moment zijn vlak voor je gaat slapen. Dat je merkt dat je maar ligt te woelen en piekeren en dat het niet zo lekker lukt om je hoofd ‘uit’ te zetten.

Of, en dit heb ik zelf ook regelmatig, je wordt midden op de dag overvallen door een gevoel van stress en gedachten als
> ‘Ahhhrgghh, ik krijg het nooit allemaal af vandaag!
> Dit gaat helemaal mis!
> Fuck, nu heb je weer een fout gemaakt, lekker bezig…’

Op welk moment je dit soort gedachten en gevoelens ook hebt, het is lekker om wat opties in je achterzak te hebben die je direct kunt toepassen. Waardoor je je meteen wat relaxter voelt en wat beter kunt relativeren.

Weg met de vicieuze cirkel van stress – zelfverwijt – niet weten hoe je hiermee om moet gaan – meer stress – meer zelfverwijt enzovoorts.

Klik hier om te luisteren naar mijn 5 favoriete instant stress-relievers die je altijd toe kunt passen.

En ze zijn ook nog eens gratis, hatsikidee!

 

Een hele fijne dag verder, het komt allemaal wel goed!

(Dat moet ik zelf ook af en toe even horen)

Liefs,

Evelien

Links waarnaar ik verwijs:

  • Insight timer (gratis meditatie-app), zoek zeker op ‘Simply being’ van Mary Maddux. En meditaties van Meditation Oasis.
  • Mijn eigen meditatie ‘5-minuten ochtendmeditatie voor drukke mensen
  • Youtube-kanaal voor super chille yogasessies: Yoga with Adriene, ze heeft megaveel video’s zoals bijvoorbeeld Yoga for anxiety. Maar zoek op elk gewenst keyword na ‘Yoga with Adriene…’ en je vindt het waarschijnlijk (denk aan ‘headache’, ‘stress’ of ‘sleep’. 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *